Οι ρίζες της αγοράς του Πειραιά!

Ξεκινώντας από τον Μεσοπόλεμο και ως τις αρχές της δεκαετίας του ’60 η αγορά του Πειραιά, μία από τις κατ’ εξοχήν «λαϊκές» αλλά και ταυτόχρονα «αριστοκρατικές» περιοχές της Αττικής, γνώρισε σημαντική ανάπτυξη. Το άνοιγμα της αγοράς αυτής οφείλεται όχι μόνο στην κίνηση και στη δραστηριότητα του λιμανιού, αλλά και στο γεγονός ότι είναι μια από τις παραδοσιακές και πολυποίκιλες αγορές, η οποία ακόμη και σήμερα συνεχίζει να αναπτύσσεται. Μια αγορά για όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα!

Το δεύτερο εμπορικό κέντρο της Αττικής, το οποίο παρουσιάζει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το εμπορικό κέντρο των Αθηνών, δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε από την Αθήνα, μια και διαθέτει κάθε είδους καταστήματα, από παλαιοπωλεία που βρίσκονται στο «Γιουσουρούμ», το αντίστοιχο Μοναστηράκι ή πλατεία Αβησσυνίας, επώνυμα καταστήματα και πολυκαταστήματα και βεβαίως πεζοδρόμους, όπως είναι η οδός Σωτήρος, οι οποίοι είναι γεμάτοι με καταστήματα επώνυμα και ανώνυμα, με τη δική του ιστορία το καθένα.

Εμείς κάνουμε πάντα τη βόλτα στην αγορά του Πειραιά, ξεκινώντας από το Δημοτικό Θέατρο και διασχίζοντας τη Βασιλέως Γεωργίου, την Ηρώων Πολυτεχνείου, τη Σωτήρος, την Κολοκοτρώνη και τη Γρηγορίου Λαμπράκη, αλλά και σε κάθε γωνιά της πειραιώτικης εμπορικής κίνησης.

* Πληθώρα καταστημάτων και ειδών

Εκείνο που είναι ικανό να εντυπωσιάσει ενδεχομένως και τους καταναλωτές που ακόμη δεν έχουν επισκεφθεί αυτή την αγορά είναι η πληθώρα των καταστημάτων και των ειδών που μπορεί κανείς να βρει σε αυτά.

Είναι σίγουρο ότι όσο περισσότερη διάθεση και χρόνο έχει κανείς τόσο περισσότερα καταστήματα μπορεί να ανακαλύψει, αν θελήσει δε να δει και τις επιμέρους γειτονιές αυτής της περιοχής, τότε η έκπληξη μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Θα λέγαμε ότι ο Πειραιάς μας βγάζει δυνατά συναισθήματα λοιπόν, για αυτό ξεκινάμε αμέσως το ταξίδι μας…

Για το λόγο αυτό το Piraeus Open Mall, θα είναι συνοδοιπόρος τόσο στο να γνωρίσουμε όλα τα καταστήματα της πόλης, όσο και να επωφεληθούμε των ιδιαίτερων προσφορών τους!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: